Foto: GÖRAN MERENIUS

Blött på Lygnövägen

ALINGSÅS

27 centimeter. Det är det aktuella vattendjupet – på Lygnövägen.

– Det är riktigt illa. Katastrof, säger Göran Merenius, boende i området.

Det är ordentligt blött på flera håll och kanter just nu. Snön abdikerar och vatten står högt på tronen. Så högt att det skapar problem. För Göran Merenius har helgen ofrivilligt spenderats i hemmet. För bilen vill han inte köra sönder igen. Omkring två kilometer in på Lygnövägen, från Boråsvägen (Väg 180) står vattnet högst.

– Senast 2017 var jag i diskussion med Trafikverket. Då körde jag i högt vatten och fick byta elektronik i bilen, säger Göran.

– Nu skyller de på att det är någon nybyggd ofärdig grusväg som är felet.

Hur då?

– De påstår att den vägen hindrar att vattnet rinner till sjön.

Det ger du inte mycket för?

– Nej, för det här har varit ett problem en längre tid, redan innan den vägen var där.

– Jag var kontakt med Trafikverket alldeles nu. De har nämligen varit här och tittat, både igår och idag. De säger att mindre personbilar inte ska köra över.

Har du fått något besked om när problemet ska vara avhjälpt?

– Det ska vara klockan 12 imorgon, enligt vad som står på deras hemsida, säger Göran, som dock inte tro mycket på det.

Mätningen som visade på ett vattendjup på 27 centimeter gjordes av en granne till Göran. Men Göran har också varit ute och gått med sina gummistövlar.

– De är minst 25 centimeter höga. Och vissa ställen kändes det som om att det var djupare. För jag blev blöt om byxorna.

AT har varit i kontakt med Trafikverkets presstjänst, som konstaterar att prognosen är att vattnet ska vara borta imorgon. Mer detaljerade svar kommer dock inte från myndighet under helgen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.