Arkivbild: MIKAEL SVENSSON

AHK utklassade Guif borta

Handboll

Alingsås HK inledde sitt matchande efter VM-uppehållet på allra bästa sätt. Med klara 32 – 22 besegrade man Eskilstuna Guif på bortaplan under söndagskvällen. 

Det var inget snack i söndagens möte mellan Guif och Alingsås i STIGA Sports Arena i Eskilstuna. Med undantag för matchens allra första minuter var det AHK för hela slanten.

– En perfekt genomförd bortamatch, säger lagkaptenen Johan Nilsson direkt efter slutsignalen. 

Tidig timeout

Guif inledde dock matchen bäst och gick upp till en tidig 3-1-ledning. Detta fick tränaren Mikael Franzén att agera och tog timeout med bara drygt fyra minuter spelade. En timeout som fick igång laget och framförallt försvarsspelet ordentligt. 

– Var lite för passiva bakåt och deras anfallsspel fick flyta på för enkelt. Men det fick vi ordning på och gör därefter en riktigt bra match bakåt, säger assisterande tränare Mattias Flodman. 

Stark andra halvlek 

AHK:s spel trummade därefter igång och man gick upp i ledning med 12-9 innan halvtidsvisslan blåstes.

I den andra halvleken klev alingsåsarna upp ännu en nivå. Efter bland annat tre snabba mål från linjen via Niclas Barud och lika många mål från Andreas Lang var man plötsligt uppe i en åttamålsledning. Och även om det kan gå snabbt i handboll kändes det som att matchen var avgjord med över 20 minuter kvar att spela.

Det vassa försvarsspelet genererade i många kontringsmål och Guif-spelarna började tidigt hänga med sina huvuden.

”Jobbade väldigt hårt”

Spelet på nio meter fungerade också mycket bra och skyttarna avlöste varandra med mål på mål. Målbäst i de blåvita var Felix Claar och Andreas Lang som satte dit fem kassar var. 

– Överlag var det en jättebra insats hela matchen igenom. Vi var väldigt fokuserade och jobbade väldigt hårt framförallt bakåt och det var försvarsspelet som bäddade för den här segern, säger Mattias Flodman. 

Segern innebär att AHK befäster sin sjundeplats i tabellen och har nu tolv poäng ner till Ystad som ligger närmast under slutspelssträcket. Ystad är förresten Alingsås nästa motståndare. Lagen ställs mot varann i Estrad på onsdag. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.