Alingsås HK värvar storskytt från Island

Handboll

Aron Dagur Pálsson, 22, är nästa spelare in i Alingsås HK. Islänningen har skrivit på ett rakt tvåårskontrakt med klubben.  – Jag är övertygad om att Alingsås HK är den bästa miljön för mig att utvecklas i, säger han till AT.

Dagur Pálsson, som gjort två a-landskamper för Island, har ryktats vara på väg till AHK under de senaste dagarna. Nu är det klart att han lämnar Stjarnan för spel i AHK.

Därmed blir han den andra islänningen som drar på sig den blå tröjan (Absjörn Fridriksson spelade i AHK 2011-2012).

– Det känns väldigt bra att jag har bestämt mig. Jag har haft en kontakt med AHK under en tid, men det var först i förra veckan som jag var där och hälsade på. Jag fick ett kanonbra helhetsintryck och det verkar vara en proffsig klubb. Arenan är riktigt häftig och som jag förstår det så brukar det vara bra drag på matcherna, säger Pálsson som är 199 centimeter lång och väger 105 kilo.

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?

– Jag ser mig själv som en tvåvägsspelare som kan spela såväl i mitten som till vänster på nio meter. I defensiven tar jag ofta plats centralt eller som en så kallad spets i ett 5-1-försvar. Spelsinnet och distansskyttet är väl de två egenskaper som sticker ut mest.

Mer om värvningen i torsdags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.