Foto: BOSSE ÅSTRÖM

Alingsås lagkapten avslutar karriären

Handboll

Efter nio säsonger i Alingsås HK har Johan Nilsson bestämt sig för att sluta med handbollen.
– Jag har AHK att tacka för väldigt mycket, säger han till AT.

Nilsson, eller ”Traktorn” som han kallas, kom till AHK från moderklubben IK Baltichov 2010. Men det var inte långt ifrån att sejouren bara blev ettårig i Alingsåsklubben.
– Hedberg (Christopher) fick frågan om att vara tvåa bakom Marcus Enström och han valde att tacka nej. Hade ”Totte” stannat så hade jag knappast fortsatt i AHK. Det är små marginaler minst sagt. Sen har jag haft en del flyt på vägen också, säger han med ett skratt.
 
Från början var Nilsson högersexa, men senare flyttade han ut på högernio. En position som han verkligen trivdes på, och inte minst under SM-slutspelet säsongen 2013/14 var han smått fenomenal.
– Det flöt på bra där, både för mig och laget. Jag fick ansvar och trivdes med det. Ska man se tillbaka på karriären var jag nog som bäst där och fick ju dessutom chansen i landslaget strax därefter, säger Nilsson.
 
26-åringen, som flyttar till Ronneby i Blekinge i sommar, berättar vidare att Alingsås HK för alltid kommer vara klubben i hans hjärta.  
Jag har varit här hela min vuxna karriär och utvecklats tack vare den trygghet och kärlek jag fått här. Tacksamheten jag känner gentemot alla mina lagkompisar, ledare, supportrar och övriga som stöttat mig längs vägen går inte beskriva i ord, säger han. 

 

Läs mer i torsdags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.