Baltichov växlade upp och vann

Handboll

Baltichov visade i derbyt mot HP Alingsås varför man toppar tabellen. Gästerna vann med 32–26 (16–15) inför storpubliken i Nolhagahallen. – Vi är tunga att möta, säger Baltichovs Anton Svensson, som har ett förflutet i Alingsås HK.

Det var gott om folk på läktaren när tabellettan och tredjeplacerade HP Alingsås drabbade samman. Till en början stod hemmalaget upp riktigt bra och gjorde flera enkla mål.

Man gick ifrån till ledning 9–6 och i det läget var gästerna skakat. Sakta men säkert jobbade sig emellertid Baltichov tillbaka in i matchen och efter 16 minuter var det 9–10 på tavlan.

Lagen följdes sedan åt till 15–15 innan Anton Brenevik spikade halvtidsresultatet till 15–16. I slutsekunden av första halvlek fick HP:s Jacob Lundahl syna det röda kortet efter att ha dragit bollen i ansiktet på en av bortalagets spelare vid ett frikast.

Ett tungt avbräck eftersom han så långt visat vägen med fem mål.

– Innan matchen pratade vi om att ta bort Gunnar Bodin från matchen och det lyckades vi riktigt bra med. När sedan Jacob fick lämna var det ju såklart till vår fördel, säger fyramålsskytten Anton Svensson.

I andra halvlek var det gästerna som styrde och ställde och med kvarten kvar var man i ledning med sju bollar, 18–25. Men fyra raka hemmamål gjorde att det blev lite nerv i matchen med elva minuter kvar. Det bekom dock inte Baltichov som svarade med att göra fyra raka mål.  

– Vi är väldigt stabila och i andra halvlek visade vi varför vi toppar serien, säger en nöjd Anton Svensson, som trivdes under söndagseftermiddagen.

– Klart att det alltid är extra roligt att komma tillbaka till Nolhagahallen. Matcherna mot HP brukar vara intensiva och tuffa, säger Anton Svensson.

Lika nöjd var av förklarliga skäl inte Mattias Flodman, tränare i HP:

– Bakåt var det inte bra och vi bjöd dom på alldeles för enkla mål. Ska man ha en chans att besegra ett såpass bra och rutinerat lag som Baltichov får man inte ge dom så stora ytor att operera på. Vi var inte tillräckligt skärpta helt enkelt.

HP Alingsås: Jacob Lundahl 5, Gunnar Bodin 4, Nils Mellert 4, Anton Klingvall 3, Adam Svensson 3, Alexander Regen 2, Alexander Wedin, Isak Hane, Jonathan Östergren, Hjalmar MacFie, Jonathan Sandberg.

Mer om matchen och fler kommentarer i pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.