Foto: Filip Landqvist

Boende uppmanas koka sitt vatten

Alingsås

Efter en större vattenläcka under tisdagen uppmanas nu boende, bland annat i Västra Bodarna, att koka sitt dricksvatten.

Under tisdagseftermiddagen drabbades kommunen av en större vattenläcka när huvudledningen som försörjer Västra Bodarna, Hemsjö och Ingared med vatten gick sönder i höjd med Vardsjön. Efter att felet åtgärdats kunde vattnet åter släppas på under natten mot onsdagen.

Kommunen uppmanar nu boende, i ett område som sträcker sig från Vardsjön och Bryngeskog ner över hela Västra Bodarna, att koka sitt dricksvatten. Rekommendationen är en försiktighetsåtgärd som vidtas då det finns minst misstanke om att vattnet kan vara förorenat, vilket det finns i det aktuella fallet.

För att kunna häva rekommendationen krävs två godkända vattenprover, tagna vid två olika tillfällen. Ett första prov togs under onsdagen och ett andra prov ska tas under torsdagsmorgonen. Tidigast under fredag förmiddag kan ett besked komma om kvaliteten på vattnet, och om rekommendationen att koka vattnet kan upphöra eller inte.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.