Foto: JENNY SCHAGERLIND
REPARERAD. Efter fem veckors avstängning kan trafiken åter rulla som vanligt över bron i Landa. NCC lade under måndagen sista handen vid det nya broräcket.

Bron i Landa öppen igen

Vårgårda

Vägen förbi Landa öppnade igår eftermiddag åter för trafik.
Vägen har varit avstängd de senaste fem veckorna på grund av en broreparation.

Bron i Landa har länge haft stora tjälskador och i början av januari stängde Trafikverket den för reparation. Arbetet har inneburit att både bil- och busstrafiken har fått ta andra vägar den senaste månaden.

Trafikverket räknade med att bron skulle öppna igen vecka tio, men arbetet har flutit på bra och redan igår eftermiddag kunde avspärrningarna tas bort. Alltså två veckor tidigare än beräknat.

Bron, som i grunden består av en stentrumma, har fått nya brobalkar och ny asfalt. Det gamla räcket har också bytts ut mot ett nytt, svartlackerat räcke.

– Det är ganska ovanligt med sådana här räcken, men det är väl av etetiska skäl man valde det. För att det ska vara snyggt och passa in i miljön., säger Per-Anders Johansson, räckesmontör på NCC som under måndagsförmiddagen gjorde klart det sista arbetet ihop med några kollegor.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.