Arkivbild: JENNY SCHAGERLIND
POPULÄR ARBETSPLATS. Att sommarjobba på förskola är populärt. Nu finns chansen att söka ett kommunalt sommarjobb i Herrljunga, och snart ges chansen även i Vårgårda.

Dags söka sommarjobb

Vårljunga

I Herrljunga är det hög tid att söka ett kommunalt sommarjobb – och i Vårgårda går snart startskottet.
Störst verkar konkurrensen bli om platserna inom förskolan, men det finns också en hel del andra arbetsplatser att välja mellan.

Inom Herrljunga kommun finns 37 platser att söka. Dessutom fem platser som ferieentreprenör, där man får vägledning och startkaptial för att kunna driva ett eget företag under några veckor på sommarlovet.

Hittills har det bara kommit in 19 ansökningar, så chansen är fortfarande god att få ett kommunalt sommarjobb i Herrljunga.

Senast den 10 mars vill kommunen ha in ansökan. Jobben erbjuds de ungdomar som till sommaren har gått ur årskurs 9 men ännu inte fyllt 18 år.

Hittills verkar jobb på förskola vara populärast, men det finns även möjlighet att vara på andra kommunala arbetsplatser.

I Vårgårda dröjer det till den 4 mars innan man kan söka ett kommunalt sommarjobb via kommunens hemsida. En länk kommer att finnas på avdelningen Lediga jobb till och med den 29 mars.

Precis som i Herrljunga är platserna inom förskolan populärast, men även där finns det många andra sorters jobb att välja mellan.

De sökande ska vara födda mellan den 1 juli 2001 och den 30 juni 2003.

Som i fjol kommer det att finnas ett 70-tal platser, varav ett tiotal inom det privata näringslivet.

Läs hela artikeln i lördagstidningen

  • Så säger de ansvariga
  • Regionala jobb

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.