LADDAD. David Skoog, längst till vänster, ser fram emot årets upplaga av Alingsåsklassikern.

David gör gärna om Alingsåsklassikern

Sport

En av dom som genomförde Alingsåsklassikern var David Skoog, 40.
– Alingsåsklassikern är ett perfekt sätt att hitta andra träningsformer än dom man själv är van vid, säger han till AT-sporten.

David är enligt egen utsago en helt vanlig motionär, som sökte en utmaning. Och han fann den i Alingsåsklassikern som ju gjorde comeback efter ett längre uppehåll.
– Dels avgörs den ju i Alingsås där jag bor, dels såg jag det som ett sätt att trigga mig själv att hitta andra träningsformer än exempelvis löpning som jag är van vid. Med anledning att det var det inget att tveka på, säger han och skickar en passning till dom som eventuellt funderar på att vara med under 2019.
– Om jag kan genomföra Alingsåsklassikern så kan alla. Det är något jag verkligen kan skriva under på (skratt). Dessutom är det en lagom ambitionsnivå, då sträckorna ändå är ganska överkomliga.

Det låter som att du kommer vara med i år igen?
– Absolut! Nu vet jag ju dessutom vad som krävs av mig, och målet är såklart att slå mina tider. Under 2018 hade jag lite problem med bland annat en strulande hälsena, och det finns tid att kapa längs vägen.

Vad var tuffast?
– Helt klart cyklingen. Löpningen var jag aldrig orolig för eftersom jag springer en del. Vad gäller Mjörn Anten runt kämpade jag med att klyva vind själv i dryga nio mil och det var en utmaning, kan jag lova.

Hur mycket cykeltränade du innan skarpt läge?
– Jag var kanske ute tio gånger och cyklade tre-fyra mil per gång på min nyinköpta cykel som är en racerhybrid. Innan det är dags för start här igen efter sommaren ska jag försöka öka på den dosen. Då kan jag säkert kapa min tid med cirka en timma.

Kan det bli tal om den riktiga klassikern för din del?
– Nja, det ska mycket till. Jag har i och för sig sprungit Lidingöloppet, men skidor är inte min favorit. Men man kanske aldrig ska säga aldrig.

Samtliga som genomförde Alingsåsklassikern 2018:
Elsa Frost (barn och ungdomsklass), Jochen Klug, Johanna Kallin, Klara Tistrand, Roger Pettersson, Anette Olofsson, Monica Löfgren, Lisa Cagner (alla motionsklassikern) samt Charlott Klug, Matilda Hagström, Karima Makrof, Cathrin Rosén, Max Jansson, Peter Armskogh, David Skoog och Agnes Svantesson (alla Alingsåsklassikern).

Lördagen den 8 juni avgörs det första momentet i Alingsåsklassikern, och då är det Alingsåsloppet som står för dörren.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.