Foto: Filip Landqvist

Uppdatering: Eftersökte mannen anhållen

Sollebrunn

En man blev under natten till fredag skjuten i Sollebrunn. Två kvinnor greps i direkt anslutning till händelsen. Vid lunchtid på fredagen meddelade polisen att den tidigare eftersökte mannen som flytt platsen nu själv uppsökt polisen.

Vid 00-30 tiden på torsdagsnatten larmas polisen till en adress i Sollebrunn då en man uppges vara skottskadad. Mannen ska ha skjutits i axeln och körts med ambulans till NÄL i Trollhättan. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Uppgifterna om att mannen träffats i axeln korrigerades under fredagen.

– Det är snarare i halsen som han har träffats. Det handlar om ett skott, och han ligger fortfarande kvar på NÄL, säger Mats Axelsson, chef för Alingsåspolisens avdelning för grova brott.

Mannens skador ska inte vara livshotande.

När polisen kom till brottsplatsen fanns det ett antal personer där och enligt polisen hemsida kände samtliga varandra sedan tidigare. Efter det att samtliga hörts på platsen grips två kvinnor och platsen för brottet spärras av.

En annan person avvek från platsen. Polisen meddelade vid lunchtid på fredagen på sin hemsida att mannen själv tagit kontakt med polisen. Han har därefter kommit in till polisen. Han var sedan tidigare anhållen i sin frånvaro. Han kommer att förhöras under fredagseftermiddagen. 

Tidigare under dagen sa polisens presstalesperson Stefan Gustafsson:

– Ju längre han är borta, desto svårare är det för honom att förklara sin frånvaro.

De två kvinnor som greps har också anhållits av åklagare. Samtliga är misstänkta för delaktighet i skjutningen.

En teknisk undersökning kommer att genomföras under dagen. Den skadade har inga livshotande skador. 

Har brottet begåtts inomhus eller utomhus?

– Det vet jag inte. Men sannolikt inomhus. Det är en kvalificerad gissning.

När AT besökte platsen under fredagsmorgonen var stämningen lugn. Två uniformerade poliser satt i en polisbil utanför det hus där dramat ska ha utspelat sig. De hade inga nya uppgifter att komma med och på frågan om det fortfarande fanns kvar någon i lägenheten hänvisade de vidare till polisens presstalesperson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.