FÖRVÄNTANSFULL. Sollebrunnstjejen Emilia Bengtsson, till höger på bilden, är en av 44 spelare som är kallade till F16-landslagets läger i mars.

Emilia får chansen att visa upp sig i blågult

Fotboll

Emilia Bengtsson från Sollebrunn är uttagen till F16-landslagets läger i Göteborg i mars.
44 spelare är kallade – och hälften av dessa blir uttagna till en Uefa-turnering i Slovenien.
– Jag är lite överraskad, men det ska bli jättekul, säger hon till AT.

15-åriga Emilia Bengtsson har haft en sensationell utveckling sedan hon lämnade moderklubben Sollebrunns AIK efter säsongen 2017.
I fjol spelade hon med Trollhättans FK/Halvorstorp i division II, och tack vare sina insatser där såg division I-klubben Skoftebyn en möjlighet att värva henne.
– Jag var på en provträning och sen blev det ytterligare några pass innan jag fick beskedet att Skoftebyn ville ha mig, berättar hon.

Har det varit en stor omställning?
– Jo, men absolut. Förutom att det är ett par träningspass mer i veckan så är tempot högre. Samtidigt är det väldigt lärorikt och jag har aldrig haft några problem med att träna mycket (skratt).

Under ett regionalt läger i februari fick F16-landslagets förbundskapten Pia Sundhage upp ögonen för Bengtsson. Kort därefter fick Emilia beskedet att hon var en av 44 spelare som får chansen att visa upp sig under landslagslägret i Göteborg.
– Bara att få vara med där ska bli otroligt kul, och jag ska verkligen ge järnet för att vara en av de 22 som blir uttagna till turneringen i Slovenien. Det gäller att våga och verkligen ta för sig, säger Emilia, som trivs som bäst på mittfältet.
– Centralt om jag får välja själv, och gärna i en ”tia-roll”. Där kommer mina egenskaper bäst till pass.

Om det är mycket fotboll just nu, så blir det inte mindre av den varan till hösten då hon börjar på NIU-utbildningen på Magnus Åbergsgymnasiet.
– Som jag sa tidigare, det blir aldrig för mycket fotboll, säger hon och fyrar av ytterligare ett skratt.

Fotnot: Landslagssamlingen är mellan den 7 och 11 mars, och bland de uttagna finns spelare från hela landet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.