Foto: Jenny Schagerlind

Fängelse för rån mot bensinstation

Annelund

En 36-årig man fälls nu för delaktighet i rånet mot Paroy – tidigare har en annan man fällts för gärningen.

I november rånades bensinstationen Paroy av två maskerade män. En 38-årig man greps relativt omgående av polis och han dömdes vid årsskiftet till fängelse i 1 år och 6 månader för rån. För en tid sedan ställdes den andre misstänkte rånaren, en 36-årig man, inför rätta.

Nekade till brott

Under rättegången nekade mannen till brott, men medgav att han vid tidpunkten för rånet befann sig i Ljung för att köpa droger. Bytet vid rånet blev kontanter, ficklampor och tobaksvaror. En försvårande omständighet är att polis vid en husrannsakan i 36-åringens bostad, i Borås kommun, hittade några av de ficklampor som stals vid rånet. I bostaden påträffades även en kofta, vilken var av samma modell som en av rånarna bar.

Kände igen rösten

Ytterligare en besvärande uppgift för 36-åringen är att butikspersonalen som utsattes för rånet kände igen hans röst då han varit i butiken dagen innan rånet. Enligt tingsrättens bedömning har den misstänkte inte kunnat lämna några trovärdiga förklaringar till de besvärande uppgifterna.

Bevisningen är sådan att tingsrätten anser det är styrkt att 36-åringen är skyldig till gärningen och han fälls för rån. Han fälls även för narkotikabrott, vilket gäller odling och framställan av drygt 500 gram cannabis. Domen mot honom omfattar även ett ringa vapenbrott vilket handlar om innehav av en elpistol. De båda senare gärningarna har 36-åringen erkänt. Påföljden för de aktuella gärningarna bestäms till fängelse i 1 år och 6 månader. Han ska också, tillsammans med 38-åringen som tidigare fällts för rånet, betala 85 000 kronor i skadestånd.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.