Foto: STEFAN SAMUELSSON
NYASTE FÖRSKOLAN. Tånga heds förskola togs i bruk i januari i år.

Fler förskolor behövs i Vårgårda

Vårgårda

Prognosen slog fel. Antalet barn är fler än väntat och det behövs fler förskolor i Vårgårda. Kommunen är på jakt efter fler lämpliga lokaler.

– Just nu har vi läget under kontroll men självklart vill vi ha en back up, säger nya utbildningschefen Malin Lindberg.

Hon bekräftar att kommunen söker efter lämpliga lokaler i väntan på att kunna bygga en stor förskola med sex avdelningar i Fagraboområdet.

– Den finns i investeringsplanen för 2021 och vi hade hoppats kunna tidigarelägga förskolan, att den skulle prioriteras, men detaljplanen har överklagats, säger Malin Lindberg.

Det lär alltså åtminstone inte bli något bygge av förskola i Fagrabo före 2021. I väntan på det kommer Lindbladskolan att ha två förskoleavdelningar när den tas i bruk om knappt ett år.

– Skolan byggs för 535 elever och i nuläget har vi 410. Vi räknar med att förskoleavdelningarna ska vara där under en treårsperiod, säger utbildningschefen.

I januari i år öppnade Tånga heds förskola med två avdelningar för att ge köande barn i åldrarna 1-5 år plats. En avdelning i en paviljong vid Fridhemskolan öppnade för ett år sedan.

Under 2018 var sammanlagt 666 barn placerade i förskola i Vårgårda kommun. Det var 55 barn fler än året innan.

– Trots den stora efterfrågan på förskoleplatser har kommunen kunnat erbjuda plats inom fyra månader, vilket skollagen kräver, framhåller Malin Lindberg.

Läs hela artikeln i lördagstidningen – där finns också ett fylligt porträtt av den nya utbildningschefen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.