Foto: Filip Landqvist

Fortsätt koka vattnet – i alla fall till i kväll

Alingsås
Nu har första provsvaret kommit på vattnet i Västra Bodarna. Det visa bra värden men uppmaningen om att koka dricksvattnet gäller fram till i kväll då andra provsvaret beräknas komma.
 

Kommunen har nu fått ett första provsvar som visade bra värden på vattnet i Västra Bodarna. Men för att kunna häva kokrekommendationen behövs godkända vattenprover tagna vid två olika tillfällen. Det andra provsvaret beräknas komma mellan 20.00 och 21.00 på fredagskvällen, så minst fram till dess ligger kokrekommendationen kvar medderlar kommunen på sin hemsida. 

Det var på tisdagen som en vattenläcka i höjd med Vardsjöns plantskola gjorde att man tvingades stänga av vattnet utmed Vardsjövägen och i Västra Bodarna. Nu är vattnet tillbaka, men rekommendationen om att koka vattnet innan det dricks eller används i matlagning ligger kvar. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.