Foto: Christoffer Borg Mattisson

Franzén: ”Vi måste spela smartare”

Handboll

Alingsås HK kunde inte stoppa IFK Kristianstad från att förlänga sin makalösa hemmasvit. Serieledaren vann onsdagens match med 32–25 (15–13). 

Inför matchen mellan IFK Kristianstad och Alingsås HK hade skåningarna 78 raka hemmavinster mot svenskt motstånd. Och den makalösa sviten är fortsatt intakt, även om gästerna långa stunder stod upp bra. 

Att AHK höll sig kvar i matchen ska i mångt och mycket tillskrivas målvakten Niklas Kraft som var bra mellan stolparna. Och efter Samuel Lindbergs reducering till 23–21 med matchklockan på 17.47 var faktiskt Kristianstad lite i gungning.

Men när Alingsås närmade sig växlade hemmalaget upp och gick ifrån. 

Serieledaren gjorde ett avgörande ryck när man prickade in tre mål i spel sex mot fem. 25–22 blev 28–23 och där och då kunde hemmapubliken räkna in den 79:e raka tvåpoängaren.

– Vi ska prestera en bättre handboll än vad vi gör. Men tyvärr är det lite för många tekniska fel i avgörande lägen vilket ger dom energi. Vi måste spela smartare om vi ska besegra Kristianstad här nere. För dom räcker det att tre-fyra spelare levererar, och om vi ska ge dom en match hela vägen måste vi ha leverans från sex-sju spelare. Det hade vi inte i dag, säger en besviken Mikael Franzén, tränare. 

Målskyttar, Kristianstad: Olafur Gudmundsson 7, Stig Tore Moen Nilsen 5, Anton Halén 5, Arnar Freyr Arnarsson 4, Teitur Einarsson 4, Marc Canellas 2, Alfred Ehn 2, Valter Chrintz, Viktor Hallén, Emil Hansson. Alingsås: Samuel Lindberg 5, Johan Nilsson 4, Andreas Lang 4, Fredrik Teern 3, Andreas Berg 3, William Andersson Moberg 2, Niclas Barud 2, Felix Claar, Alexander Regen

Mycket mer om matchen i torsdags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.