Foto: HERRLJUNGA KOMMUN
Richard Edström börjar jobbet på Kunskapskällan den 14 mars.

Han blir ny rektor på Kunskapskällan

herrljunga

Kunskapskällan i Herrljunga får ny rektor den 14 mars. Han heter Richard Edström, är 56 år och bor i Sjömarken.

Herrljunga kommun berättar i dag nyheten att det är klart med ny gymnasiechef och rektor. Richard Edström kommer närmast från en tjänst som rektor på Realgymnasiet i Borås.

Han är boråsare och har tidigare jobbat inom försvaret. När Försvarsmakten krympte sin organisation på 1990-talet omskolade han sig till lärare. Därefter jobbade han först med Kunskapslyftet, sedan inom grundskolan och sedan 2012 inom gymnasieskolan.

Han sökte jobbet i Herrljunga för att Kunskapskällan har gott rykte samt fler program och, enligt honom själv, mer dynamik än den skola han arbetar på i dag.

Edström anser att Kunskapskällans största utmaning är att få fler elever.

– Ungdomarna i Herrljunga ska inte åka till Alingsås eller Borås. Vi behöver fortsätta öka, stärka det goda branschsamarbetet och öka måluppfyllelsen, säger han på kommunens hemsida.

Richard Edström efterträder Malin Lindberg, som har gått vidare till en tjänst som verksamhetschef för förskola och grundskola i Vårgårda kommun.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.