• Foto: David Svensson
    MÅNADENS LÄSARBILD JANUARI.
  • Foto: Privat.
    DAVID SVENSSON. Är vinnaren av månadens bild i januari.

Härlig energi i vinnarbild

Alingsås

Två hockeyspelande pojkar på en tjockt isig Gerdsken och ett vackert ljus. Det var vad som behövdes för att ta den bild som utsetts till januari månads bästa bild i AT. Mannen bakom kameran heter David Svensson.

– Vad glad jag blir. Otroligt glad, säger David när AT når honom per telefon för att meddela honom att han är en vinnare.

– Alltid kul med en vinst när man tävlar, trots att poängen här i första hand var att förmedla en härlig känsla och visa vår vackra stad. Att ha den närheten till sjöar och natur är enormt värdefullt.

Inte utrustningen som avgör

David, som bor i Ängabo, berättar att han är en flitig fotograf med sin mobilkamera och delar med sig av sina bilder mest till vänner och familj.

– Man behöver inte ha den dyraste utrustningen för att nå den rätta känslan i bilderna, säger han.

Unga hockeyspelare

AT:s jury föll för just känslan i bilden och det härliga i att man 2019 kan gå ut på en sjö och spela ishockey. På bilden ser man nioårige Theodor och sjuårige Sigge som är i början på sina ishockeykarriärer och att spela på en sjö var en ny upplevelse för pojkarna.

– Ungarna tyckte det var en väldigt speciell känsla att kliva på en is utomhus. Det hade de aldrig gjort tidigare. Hela energin från deras upplevelse är det jag vill förmedla med bilden.

Vinnaren av månadens bild får ett presentkort på 250 kronor. 

Läs mer och se tre hedersomnämnanden torsdagens AT. 

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.