FOTO: MIKAEL SVENSSON

HP sprang ifrån i derbyt

Handboll

Sörhaga var ute efter revansch när det var dags för säsongens andra derby mot HP Alingsås.
Men HP var starkare i längden och vann med klara 30–22 (12–12).

Senast lagen drabbade samman var matchen i praktiken avgjord redan i paus. Men den här gången hängde Sörhaga med bra mycket bättre, åtminstone i första halvlek. Tempot var lågt från båda lagen och slarvfelen många, och inget lag lyckades rycka nämnvärt.

Närmast var HP när man ledde med ett par bollar i början av matchen men fint målvaktsspel av Alexander Axelsson, som backades upp av ett starkt försvar, gjorde att Sörhaga kunde komma tillbaka gång efter annan.

Men den matchbilden skulle inte hålla i andra. HP inledde med tre raka mål, varav två från sexmålsskytten Tobias Sandberg, och skaffade sig där en lucka som Sörhaga aldrig lyckades krympa.

Arvid Spetz tog timeout efter Jonathan Östergrens 13–17 men det hjälpte inte. Anton Larsson, åter från skada, var för ensam att lyckas i det offensiva spelet mot HP:s väldigt kompakta försvarsmur.

Samtidigt kapade HP bort slarvfelen i offensiven och höjde tempot markant, vilket blottade klasskillnaden mellan lagen.

Ett knippe räddningar i slutskedet av matchen från Alexander Axelsson gav Sörhaga visst hopp men närmare än fem mål kom man inte. Som om inte den klara förlusten vore nog, fick Sörhaga även se Kasper Wallouch-Lindholms gå i däck med en knäskada i andra halvlek, en mörk dag således för uppstickarna i division II.

– HP får bättre träff bakåt än oss, samtidigt som vi tappar vårt i andra halvlek där dom gör 18 mål vilket såklart är alldeles för många. Vi drar lite skitskott framåt som HP kan kontra på, dom får utdelning på allt i andra halvlek, säger Sörhagas Anton Larsson.

– Jag tycker vi gör en dålig första halvlek, dom har långa anfall och vi tappar tålamodet bakåt. Det blir några enkla mål för Sörhaga där. Det går alldeles för långsamt i vårt spel i första, men i andra står vi bra bakåt och har en duktig målvakt i Pontus Axelsson. Vi höjer tempot från första också vilket gör stor skillnad, säger HP-tränare Mattias Flodman.

Läs mycket mer om matchen i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.