Islossning för IBK Alingsås

Innebandy

IBK Alingsås visade både moral och klass när man tog tre tunga poäng hemma mot Zenith. – Innan matchen sa jag att det var sista chansen att haka på lagen i toppen, och det var skönt att vi lyckades ta en trea, säger tränaren Linus Sagré efter vinst 8–5.

IBK Alingsås blev nollade i den senaste hemmamatchen mot Lidköping. Och man lyckades inte heller hitta nätet i den första perioden mot Zenith. Gästerna ledde efter densamma med 1–0.

3.31 in på andra perioden var det dock dags för IBK att få jubla då Emil Gustafsson satte 1–1 från nära håll. Gästerna återtog ledningen tre minuter senare innan det var dags för hemmalaget att vända på steken.

Två raka mål gjorde att hemmalaget var i ledning med 3–2 inför den tredje perioden.

En period som bjöd på åtta mål.

Lagen följdes åt till 4–4 innan det var dags för IBK att växla upp och avgöra tillställningen.

Fyra mål på fem minuter sköt gästerna i sank, och en av hemmalirarna som visade vägen var outtröttlige Johan Ekenberg.

Först styrde han in Erik Pajnerts skottpassning efter 10.44 fram till 5–4 och en stund senare lirkade han in 7–4 i nättaket.

– Det första målet var det lite flax över, absolut. Det var inte meningen att styra den mot mål. Men alla mål räknas ju, säger Ekenberg, som nu kan börja titta på tabellen igen.

– Jag har faktiskt inte brytt mig om att titta på den sedan innan jul…. men efter segern idag så kanske man får börja kika på den igen.  

När Erik Pajnert gjorde 8–5 direkt på tekning efter en blunder av bortalagets keeper, ja då var de tre poängen mer eller mindre i hamn.

Zenith reducerade förvisso, men kom aldrig närmare än en 8–5-reducering.

– Oerhört skönt att målskyttet lossnade idag, och förhoppningsvis kan vi spinna vidare på detta i de avslutande matcherna, säger Sagré.

Målen, Alingsås: Johan Ekenberg 2, Kevin Keijsner 2, Rasmus Gabrielii 2, Emil Gustafsson, Erik Pajnert. Zenith: Albin Jangeborg, Sebastian Gustafsson, Kristoffer Ivarsson, Måns Jansson, Martin Söderberg.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.