Foto: PRESSBILD
REVYKILLAR. Jonatan Bengtsson (till vänster) sjunger och showar ihop med kompisen Robin Rösehag.

Jonatan tolkar revypärlor i Vara

Eggvena

Genom en kompis fick Eggvenakillen Jonatan Bengtsson upp ögonen för gamla tiders revymusik.
I dag onsdag kör de sin gemensamma sångshow ”Du är min tekopp” på Vara Konserthus.

Den första föreställningen är redan utsåld , men till den andra ska det finnas ett 50-tal biljetter kvar.

– Det känns som att det finns en efterfrågan på den här musiken, att det inte är så många som gör den nuförtiden, säger Jonatan Bengtsson.

”Härliga texter”

Båda är dagföreställningar och när Jonatan och kompisen Robin Rösehag spelat den förut har den i huvudsak lockat pensionärer. Ganska givet kan man tycka. Kanske inte lika givet att två unga killar ger sig i kast med att tolka klassiska revypärlor…

Hur kommer det sig?

– Det är egentligen Robin som har gillat den här musiken sedan han var liten, berättar Jonatan. Sedan har jag hakat på och det har blivit något vi båda tycker är väldigt roligt. Det är oftast väldigt härliga texter och fina melodier i gamla revylåtar.

”Känns stort”

Robin Rösehag, som är skådespelare och musikalartist, träffade han då de båda medverkade i musikalen Blodsbröder på Stadsteatern i Falkenberg.

”Du är min tekopp” kallar Jonatan för deras eget lilla projekt. En föreställning som de först spelade på Stadsteatern i Göteborg, för att sedan ta till Vara.

– Jag minns ju när Vara Konserthus byggdes, jag var 13 år då, och det var dit man åkte på konserter. Att få stå på den scenen själv nu i eget namn känns stort och jätteroligt, tycker Jonatan.

Artikeln publicerades i sin helhet i tisdagens AT. 

 

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.