Arkivbild: MÅRTEN ÖHMAN
SNART DAGS. Inom kort kommer du som vågar få inta samma plats i luftrummet.

”Kan bli en anstormning”

Alingsås

Lördagen den 9 mars är väntan över. Då arrangeras Nolhaga parkbads officiella öppningsceremoni.
– Det blir en hemvävd Alingsåsinvigning, säger Jan Wärn, avdelningschef på kultur och fritid.

Dörren har ju stått på halvglänt några veckor nu. Och flera är de alingsåsare som redan blött ner i Nolhaga parkbad. Men datumet för den officiella invigningen är lördag 9 mars.  

”Ta höjd”

– Det kan bli en anstormning. Så vi får ta höjd för det, säger Jan Wärn.
Vad kan besökarna då vänta sig? Jo, i foajén ska det minglas och Kulturskolans elever ämnar bjuda på underhållning. Invigningstalare, som kommer att hålla till vid 25-metersbassängen, är kommunalråd Daniel
Filipsson (M), som eventuellt får draghjälp av kultur- och utbildningsnämndens ord­förande Anne Gunnevik (L).

Tal väntas också från beställaren Alingsåshem och byggaren Serneke. I foajén kommer det även bli utställningar från vattenrelaterade föreningar, som visar upp sin verksamhet.

Dragplåster

Öhh … bad då? Jorå, nog kommer det finnas möjlig­heter till att bada. För när talen är avslutade är det fritt fram att hoppa ner i plurret.

– Under dagen kommer vi också visa upp den kommunala verksamheten som vi kommer ha i anläggningen, som simundervisning och alla våra friskvårdspass.

–Flera av utförarna i kombibassängen kommer vara där och berätta om sin verksamhet, bland andra Närhälsan, Bräcke diakoni och Medpro Rehab. Vidare kommer verksamheten i
relaxavdelningen att visas upp.

Kaffe-SM

Med viss, kanske stolt kommunal åtstramningsröst, konstaterar Wärn att det inte blir några dragplåtser. Förutom anläggning då.

Den som inte vill vänta till 9 mars har också chansen att smygkika redan nästa vecka. För då arrangeras Kaffe-SM i sporthallsdelen och i samband med det ges en visning av simhallsdelen. Och sedan är det ju öppet hus hela invigningsveckan, med start 4 mars.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.