Foto: Mikael Svensson

Kraft visade vägen mot revansch

Handboll

Alingsås HK fick så sin revansch på säsongens spöke, IFK Skövde.
Det efter ett drama i Estrad där Niklas Kraft blev tungan på vågen för hemmalaget.

28–27 slutade det högoktaniga dramat mellan Alingsås och Skövde inför en röststark publik och efteråt kunde Niklas Kraft konstatera att det var en skön tvåpoängare på flera sätt.

– Det är klart det är extra skönt med revansch när det sitter såhär långt inne och vi kunde avgöra i slutet. Vi har haft enormt svårt för Skövde den här säsongen men idag är det kämpamoralen som avgör, säger Kraft.

– De andra gångerna har dom varit hetare än oss men i andra halvlek visade vi att vi kan kämpa oss tillbaka i lägen där vi tidigare fallit ihop lite grann.

Matchen avgjordes under några rafflande slutminuter efter att AHK återtagit kommandot som Skövde länge hade.

Man spelade matchens bästa försvarsspel under slutkvarten framför en mycket duktig Niklas Kraft och Andreas Bergs kontringsmål till 26–24 höjde temperaturen till ett par grader under kokpunkt i Estrad.

Skövde vägrade ge sig för det. Jack Thurin gjorde 28–27 och efter William Andersson Mobergs stolpskott fick man anfall för kvittering. Men ett hårt kämpande AHK-försvar tvingade fram ett tekniskt fel hos gästerna och revanschen var ett faktum inför en högljudd hemmapublik.

– Det är svårt att säga var det vänder för oss men vi får några lätta mål, kommer ikapp och då har vi lite momentum. Det är de små sakerna som gör att man kan komma ikapp, mentala grejer.

Och din egen insats var en högst bidragande orsak där?

– Det var skönt att få några räddningar, jag har inte fått tag på så många de senaste matcherna. Jag kan önska mig mer från mig själv idag med men när vi vinner har jag inte mycket att klaga på (skratt)!

Extra skönt med tanke på att du måste kliva fram när Gustav Skagerling är skadad?

– Ja det var det, jag fick tillbaka lite välbehövligt självförtroende. Tidigare har jag kommit in fel i matcherna utan så många räddningar, det har gjort att jag sjunkit ihop lite. Men idag var jag grymt motiverad att ta mig tillbaka upp ur det.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.