Arkivbild: AT

Kvinna häktad för mordbrand

Herrljunga

En kvinna i 35-årsåldern har häktats efter att ett bostadshus totalförstördes i en brand i Herrljungatrakten under förra veckan.

Det var sent måndag kväll i förra veckan som räddningstjänst larmades till en bostad i Öra. När insatsstyrkan anlände till platsen brann det kraftig i huset. Bostadshuset totalförstördes i branden, men någon person kom inte till skada.

En kvinna i 35-årsåldern hördes relativt omgående av polis efter att det framkommit misstankar om att branden kunde vara anlagd. Kvinnan greps kort därefter.

– Vi har inte kunnat fastställa brandorsaken än. Men det finns omständigheter som pekar åt att branden är anlagd, men vilka omständigheter det är vill jag inte gå in på i nuläget, säger Jacob Hallberg, åklagare som fortsätter:

– Kvinnan har kopplingar till villan.

Han vill dock inte gå närmare in på dessa kopplingar, och inte heller spekulera i vilket eventuellt motiv som skulle ligga bakom gärningen. Kvinnan nekar till brott.

Läs hela artikeln i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.