Länsstyrelsen omhändertar katter

Alingsås

Länsstyrelsen har beslutat att med omedelbar verkan omhänderta katter från en man och en kvinna i Alingsås.

Det är ett långdraget djurskyddsärende som nu leder fram till att länsstyrelsen beslutar att omhänderta samtliga katter som finns hemma hos ett par i Alingsås. Redan under 2017 delgav länsstyrelsen paret ett beslut om att de inte fick ha katter. Det var ett beslut som överklagades, men samtliga instanser har gett länsstyrelsen rätt och det fastställdes slutligen när Högsta Förvaltningsdomstolen inte gav paret något prövningstillstånd.

Under fjolåret besökte länsstyrelsen parets bostad vid två tillfällen för att kontrollera att de gjort sig av med sina katter. Någon person var inte hemma vid kontrollerna. Genom fönstren i bostaden kunde länsstyrelsens personal däremot se katter, vid det senaste tillfället räknades det till fem stycken djur i bostaden.

Enligt länsstyrelsen har det inte framkommit några nya uppgifter i det yttrande som paret har gjort i ärendet. Därmed beslutas nu att samtliga katter som finns hos paret ska omhändertas. Beslutet gäller med omedelbar verkan.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.