Foto: STEFAN SAMUELSSON
FLYTTAR ISÄR. Loipart ska flytta till andra lokaler men samarbetet med den största leverantören Electrolux fortsätter.

Loipart flyttar från Alingsås

Alingsås

Loipart AB ska flytta sitt huvudkontor från Alingsås till Jonsered i början av oktober i år.
– Jag vill att alla ska följa med, säger vd Teea Flygare om de anställda som till stor del är alingsåsare.

– Det har inte varit ett lätt beslut. Det har varit en lång process, men jag tror att det är bäst för företaget, säger Teea Flygare.

Loipart skapar och säljer utrustning för kök, tvätt­utrymmen och avfallshantering till båtar, fartyg och oljeriggar.

Företaget har kontor i USA, Singapore, Sydkorea, Finland och i Alingsås. Att huvudkontoret ligger här beror på att finska Loipart OY 2003 köpte upp Electrolux Marine med säte i Alingsås. 2013 köptes Loipart AB loss från den finska koncernen.

– Vi har satsat på våra kontor i de andra länderna och det här är ändå vårt huvudkontor, säger vd Teea Flygare och fortsätter:

– Vi har tittat på nya lokaler i flera år, på olika alternativ också i Alingsås. Vi har inte varit nöjda med de lokaler vi har, av flera olika anledningar.

En av anledningarna är osäkerheten kring området A+, också kallat Lyckan, där Loipart nu huserar intill Gymnastikens hus. Teea Flygare säger att företaget inte vill vara beroende av vad Trafikverket beslutar om E20 och Genomfart Alingsås.

Företaget kommer att disponera lika stor yta som i sina nuvarande lokaler, cirka 1 000 kvadratmeter. 38 av de 42 anställda i Alingsås berörs. Övriga fyra jobbar på lagret, på andra sidan E20, och det ska finnas kvar här.

Artikeln har tidigare publicerats i sin helhet i papperstidningen och e-tidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.