Foto: MÅRTEN ÖHMAN
FAR OCH SON. Pappa Frank och sönerna Gabriel och Filip, inte med på bilden, ser fram emot våren.

Milano till Stadsskogen

Alingsås

Stadsskogens första restaurang slår upp sina portar i vår. Och det blir en filial till Pizzeria Franco Milano som lägger rabarber på ett av de bästa lägena i området.

– Det känns hur bra som helst, säger Gabriel Gibo, som kommer driva restaurangen tillsammans med pappa Frank och lillebror Filip.

Sedan 1985 har Pizzeria Franco Milano funnits i Alingsås, vid Museiparken. Och nu ska denna institution klona sig själv. För den 1 maj får familjeföretaget nycklarna till de nya lokalerna i Stadsskogen, mitt emot Stadsskogshallen i Alingsåshems nybygge.

”Är spännande”

Lokalen, som är på 117 kvadratmeter, kan ta emot upp till 28 sittande gäster. Och när vädret tillåter ska fler kunna husera på uteserveringen.

– Det kommer ta några veckor, med att få inredningen och nya maskiner på plats, säger Gabriel. Det blir samma koncept som idag, förutom att vi vill ha in vin- och ölrättigheter.

– Det är spännande. Och det ska bli väldigt kul att driva två pizzerior, att utvecklas och ta nästa steg.

Bra läge

Frank och Gabriel konstaterar att de knappast kunde få något bättre läge i Stadsskogen.

– Lokalen ligger i hjärtat av Stadsskogen, säger Frank.

Expansion innebär också nyanställningar.

– Vi har två personer som är på väg in, säger Gabriel.

För några år sedan satsade Gibos på att renovera Milano. Och det har betalat sig, säger Gabriel, som också menar att hela det projektet gav mod att satsa vidare.

Samma koncept

Gästerna kommer att känna igen sig i de nya lokalerna. Det blir samma koncept sett maten och inredningsstilen kommer vara ungefär densamma som på Magasinsgatan.

– Vi vill att gästerna ska känna att de kommit till samma ägare och pizzeria.

Ni vet att ni måste ha en pizza som heter Stadsskogen va?

– Vi håller på med menyn, säger Gabriel och ser aningen hemlighetsfull ut.

– Vi vill utvecklas med staden och hälsar alla alingsåsare välkomna, säger Frank.
 

  • Mårten Öhman
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.