Glada vinnare med segerbucklan. Foto: JENNY SCHAGERLIND

Molla vann Vi i femmans rysarfinal 

MOLLA

Sjuhäradsfinalen av Vi i femman blev en riktig nagelbitare. Båda lagen följdes poängmässigt åt länge innan Molla tillslut stod som segrare.

– När vi kom vidare till kvartsfinalen sa jag till Hannes: ”Tänk om vi går och vinner hela skiten!”. Och så gör vi det, sa en segerrusig Siri efteråt.  

Finalnerverna var påtagliga redan före matchen, då fnissiga Mollaelever väntade på att bli insläppta i studion. 

Siri Mollmyr och Hannes Esbjörnsson hade inte bara stöd av övriga tre femteklassare. Även de andra eleverna i den åldersblandade klassen på Molla skola hade tagit sig till Textil Fashion Center i Borås för att heja fram Molladuon. 

Hannes hade oturligt nog dragit på sig en förkylning före finalen. Molla fick också en tuff start på tävlingen då Sätila skola från Mark tog ledningen med 3-1 i de inledande snabbfrågorna. 

Men Mollaeleverna tog sig snabbt samman och knaprade in försprånget. 

Bland annat visste Hannes och Siri att protestantismen är den vanligaste formen av kristendom i Sverige och att det är en regissör som bestämmer hur skådespelarna ska agera.

Efter filmfrågan var det helt jämnt; 12-12.

Inte heller ja- och nej-frågorna kunde skilja lagen åt. Ställningen efter dem var 20-20.

Men sedan drog Molla ifrån lite efter paus genom att chansa rätt på en av de svåra EU-frågorna.

Ställningen inför den helt avgörande Stegen på slutet var 29-27 till Molla. 

Det som efterfrågades var en religion. Molla tryckte på sexpoängsnivån. Om svaret skulle vara fel hade Sätila chansen att gå om. Sätila tryckte inte förrän på tvåpoängsnivån.

Det visade sig att båda lagen svarat samma sak och därmed var segern klar.

Ett stort grattis till duktiga Hannes och Siri, som kramades om efteråt av glada klasskamrater! 

Tyvärr räckte inte poängen för att kvalificera sig till riksfinalen av Vi i femman. Dit går de tre bästa lokala vinnarna i landet. Under onsdagsförmiddagen avslöjades finalisterna i radio och de är: Lackarebäcksskolan i Göteborg, Nåntunaskolan i Uppland och Enskede skola i Stockholm. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.