Arkivbild: FILIP LANDQVIST
Regionens kulturmöten hålls på Herrljunga hotell och konferens.

Möte i Herrljunga om kulturstrategi

herrljunga

I dag, onsdag, håller Västra Götalandsregionen två hearingar i Herrljunga om regionens nya kulturstrategi.

Västra Götalandsregionen håller på att ta fram en ny kulturplan och kulturstrategi. Ett första utkast ska diskuteras vid fyra träffar i Göteborg och Herrljunga denna vecka. Två träffar hölls i Göteborg under tisdagen.

Till hotellet i knutpunkten Herrljunga kommer representanter för olika föreningar och organisationer, till exempel industrihistoriska museer och föreningsarkiv i stora delar av norra, västra och östra Västra Götaland.

– Vi riktar oss primärt till civilsamhälle och det fria kulturlivet och ser att det också är en hel del privatpersoner som kommer, troligen är många av dessa kulturutövare på ideell eller professionell nivå, säger projektledaren Terese Anthin och tillägger:

– Det är ett anmärkningsvärt högt antal filmarbetare som kommer, vilket kan bero på att de inte har någon aktiv centrumbildning för professionella utövare, vilket konstnärer inom musik, teater, dans, konsthantverk, bildkonst, grafik med mera har.

Sammanlagt har cirka 200 personer anmält sig till hearingarna om den nya kulturstrategin. Även Herrljungas lokala representanter i regionpolitiken kommer att finnas på plats.

Regionens kulturnämnd ska besluta om en omarbetad version den 25 april. Därefter ska regionstyrelsen bereda ett remissförfarande.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.