Arkivbild

Nu blir det dyrare att åka utan biljett

Regionen

1 500 kronor. Så mycket kommer det att kosta att åka fast utan biljett hos Västtrafik.

Transportstyrelsen har godkänt Västtrafiks höjning av tilläggsavgiften till 1 500 kronor från dagens 1 200 kronor. Höjningen kommer att ske under våren, men exakt när är ännu inte bestämt.

– Det är glädjande att vi nu kan höja tilläggsavgifterna. Priserna höjs för våra betalande kunder varje år. Då är det också naturligt att vi ser över avgiften för de som inte gör rätt för sig i trafiken. Jag hoppas att höjningen av beloppet kommer ha en motverkande effekt och avskräcka resenärer från att fuskåka, säger Lars Holmin (M), ordförande i Västtrafiks styrelse i ett pressmeddelande.

Senast Västtrafik höjde tilläggsavgifterna var 2009.

Fler kontroller

Framöver kommer det även att bli fler kontroller. Västtrafik upphandlar just nu biljettkontroll som ska synas mer genom fler kontroller

Man testar även nya kontrollmetoder och kontrollanterna kommer till sommaren dessutom att få ny teknisk utrustning som ska underlätta arbetet.

– Vi har siktet inställt på att vidareutveckla formerna för biljettkontrollen, både genom nya metoder, fler kontroller, tekniska hjälpmedel och informationsinsatser. Det är bara genom att alla betalar för sig som vi kan fortsätta utveckla kollektivtrafiken, säger Lars Holmin

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.