Foto: JOHAN HALLBERG
Polisen öppnar receptionen. Maria Nicander, gruppchef, väntar fortfarande på att nya möbler ska levereras till den renoverade receptionen som öppnar på måndag.

Polisens reception öppnas igen

Alingsås

Efter att ha tvingats hålla stängt i fem månader öppnas nu åter receptionen i Alingsås polishus i dag, måndag.
– För den som vill söka pass ligger nya passtider ute redan nu, säger Maria Nicander, gruppchef.

Det var i början av september som polisen tvingades stänga sin reception i Alingsås polishus.

– Vi drabbades av en fuktskada, vilken orsakats av en läcka som varit i taket under en längre tid, säger Maria Nicander, gruppchef Stöd och service.

Problemen med läckan uppstod i samband med en större ombyggnad som gjordes av polishuset några år tillbaks i tiden. Sedan dess har det troligen runnit in regnvatten i byggnaden genom ett tak, vilket till sist gjorde sig påmint.

– Efter kraftigare regn låg det pölar med vatten här inne, beskriver Maria Nicander som berättar att fuktproblemen också resulterade i att några av medarbetarna mådde dåligt av inomhusmiljön.

Inte kunnat söka pass

Problemen blev till sist så akuta att receptionen stängdes i september. En provisorisk reception har funnits sedan dess. Några möjlig­heter att ansöka om pass har inte funnits i Alingsås under stängningen. Passansökningar har fått göras på annan ort, men pass har gått att hämta ut i den provisoriska receptionen.

– Det har ändå fungerat bra under den här perioden. Jag tycker alla har visat stor förståelse för att vi tvingats stänga, säger Maria Nicander.

Att öppningen dragit ut på tiden förklaras av att området som har fått saneras blev större än vad man först räknat med. Påväxt av mögel hittades och alla textilier och stoppade möbler i den drabbade delen av huset fick slängas. Nu är dock projektet i hamn och på måndag öppnas receptionen igen.

– I samband med att vi byggt om har vi gjort justeringar så att arbetsmiljön blivit bättre för medarbetarna, säger Maria Nicander.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.