Foto. MIKAEL SVENSSON

RIK satte stopp för AHK:s segersvit

Handboll

Alingsås segersvit stannade vid fem raka tvåpoängare. I fredagskvällens derby i Estrad var Redbergslid starkast och vann rättvist med 30–25. – Just nu känns det bara tungt. Vi har ju chansen i mitten på andra, men gör en del onödiga misstag som står oss dyrt, säger Erik Andreasson.

Andreasson, som är en egen AHK-produkt, fick chansen när Samuel Lindberg kände av en skada. Och visst tog han den, även om han själv hade svårt att glädja sig åt sina tre fullträffar.

– När man förlorar spelar det liksom ingen roll. Jag gör hellre noll mål och vinner matchen, säger Andreasson efter slutsignalen.

AHK, som återigen inledde riktigt svagt, hamnade tidigt på efterkälken och fick jaga under stora delar av matchen.

– Klart det kostar på, inget snack om det. Vi pratar hela tiden om att vara med från start och innan matchen var det inget fel på taggningen. Det är bara som att det låser sig, menar Erik Andreasson, som själv prickade in 21–21 bakom Tobias Thulin när hemmalaget var rejält på gång i andra halvlek.

När sedan Niclas Barud gjorde 22–21 vädrade hemmalaget morgonluft. Men när matchen skulle avgöras var RIK klassen bättre.

Bortalagets tränare Jasmin Zuta tog en time out direkt efter Barud fullträff för att samla ihop styrkorna. Och den gav effekt.

RIK kom tillbaka och kopplade ett grepp om matchen när man gick från 23–23 till ledning 25–23 med drygt åtta minuter kvar.

Ett ryck som hemmalaget aldrig hämtade sig ifrån. Niclas Barud och Andreas Berg missade fina lägen när AHK hade chans att krympa underläget till ett mål.

Istället för att skapa lite nerv mot slutet kunde en duktig Niclas Fingren stänga matchen med sina två mål, varav det sista betydde 28–24 till RIK.

 

Fler kommentarer och mer om matchen i pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.