Arkivbild: MIKEY LENNARTSSON
ANTALET 16-ÅRINGAR i Alingsås kommun beräknas öka med 16 procent från 2018 till 2021, enligt kommunens egna uppgifter.

Så ska skolan växa

Alingsås

Alströmergymnasiet växer. Med de nya lokalerna kommer skolan kunna ta emot upp till 150 fler elever.
– I den bästa av världar står det klart till början av nästa läsår, säger Dennis Pavlovic, utbildningschef.

Idag går det omkring 1 250 elever på Alingsås kommuns kommunala gymnasieskola Alströmergymnasiet. Och skolan är populär samt omvittnat trångbodd. Den aktuella flerårsstrategin, budgeten, för kommunen pekar tydligt ut att något måste göras med gymnasiet.

Nytänk

Det är till och med funnits tankar på att flytta hela skolan. Men nu kommer skolan ligga kvar och expandera på ort och ställe. 700 kvadratmeter, tidigare förrådsutrymme, bredvid Esteticum, på Rektorsgatan närmare bestämt.

– Tanken är att det inte ska vara vanliga lektionssalar, utan anpassade för ett annat sätt att undervisa, säger Dennis Pavlovic, utbildningschef.

Heltäckningsmattor

Vidare berättar Pavlovic att det kommer bli fler grupprum och förmodligen heltäckningsmattor i lektionssalarna för att få ned ljudnivån. Allt detta för att också skapa
goda förutsättningar för
längre undervisningspass.

– I den bästa av världar står det klart till början av nästa läsår. Och det öppnar också upp möjligheterna till att expandera. För Alingsås är expansivt och antalet gymnasielever ökar.

Vilka program kommer
att husera där?

– Ojojoj, det finns idéer. Men det vill jag inte gå ut i tidningen med innan det är klart. För vi vill involvera lärarna och verksamheten i det här.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.