Arkivfoto: BOSSE ÅSTRÖM
Satsning på guider. Nu sker en satsning på att utbilda personer som kan guida besökare i Gräfsnäs slottspark.

Fler guider till slottsparken

Sollebrunn

En satsning görs nu på att utbilda guider som kan visa runt turister i Gräfsnäs slottspark – under nästa vecka är det möjligt att söka utbildningen.

Gräfsnäs, med tillhörande slottspark, är ett av kommunens mest besökta turistmål. Nu sker en satsning på att utöka antalet guider som kan visa runt besökare i parken, och berättar mer om Gräfsnäs historia.

– Ja, vi hoppas kunna utöka och få fler certifierade guider. I dag är vi få guider och vi behöver fler, säger Susanna Nerell, samordnare för den utbildning som är på gång, och också en av dem som guidar i parken.

Ansökan i biblioteket

På tisdag och torsdag i nästa vecka är det öppet för intresserade att komma till biblioteket i Sollebrunn och presentera sig själv, och söka utbildningen. Några speciella
kvalifikationer krävs inte. Ett plus är om man har viss kunskap om Gräfsnäs, och vill lära sig mer om slottet, parken och platsen i största allmänhet – och kunskaper i andra språk än svenska är också välkommet.

Hela artikeln publicerades i torsdagens AT.

 

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.