Arkivfoto: MIKEY LENNARTSSON

Skagerling kvar i Alingsås

Handboll

Det var länge oklart var Gustav Skagerlings framtid låg.
Men nu är beslutet taget – det blir Alingsås HK även nästa säsong.

Skagerling blev definitivt klar för en säsong till med Alingsås HK på måndagen.

– Det som får mig att stanna är att jag i grund och botten inte känner mig klar med min handbollskarriär på något sätt. Och skulle jag fortsätta på hög nivå var Alingsås det enda alternativet för mig. Det är en fantastisk klubb med bra människor både i och utanför laget, säger Skagerling till AT-sporten.

Alternativet för honom var annars att trappa ner och flytta hem till Tyresö igen.

– Det är de återkommande skadorna som gjort att jag känner så. Mitt första år i Alingsås var tungt, sedan finns det en massa andra små grejer som dykt upp, många variabler att fundera kring. Men till slut kände jag att vi kör på. Jag är inte nöjd med karriären än.

– När vi värvade Gustav kände vi oss trygga med att han skulle bli en toppmålvakt i Handbollsligan och det har han visat att han har blivit. Han har en väldigt hög högstanivå och tillsammans med Niklas Kraft och Pontus Axelsson bildar han en målvaktstrio som jag är väldigt nöjd med, säger AHK:s tränare Mikael Franzén i ett pressmeddelande. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.