FOTO: MIKEY LENNARTSSON

Slutspelsjakten drar igång

Handboll

Januarimånadens uppbyggnad är klar.
Nu börjar jakten på slutspelsplatserna för Alingsås HK.
– Är man inte på tårna är det många poäng som kan försvinna, säger Mikael Franzén.

Han har inte varit i landet särskilt länge, Mikael Franzén, när AT-sporten söker kontakt. VM-äventyret är relativt nyligen avslutat för ”Frasse” som återigen ingått i tränarstaben kring landslaget.
– Man är lite trött men nu börjar jag komma in i det. Vi kom hem i söndags och i måndags var jag ledig, men nu kör vi igen, säger Franzén som erkänner att det fanns en viss besvikelse över hur VM slutade för svensk del (femteplats):
– Det vi känner är att Norgematchen förstör helhetsintrycket lite grann. Mot Danmark spelade vi ändå bra, har en fungerande taktik och lyckas ta bort Mikkel Hansen och Rasmus Lauge. Men mot Norge var det inte mycket att säga om, dom var mycket bättre än oss. Det är lite trist, men det är ändå en godkänd turnering från vår sida.

Under Franzéns frånvaro har assisterande tränare Mattias Flodman skött träningen och det med den äran, enligt huvudtränaren.
– De träningarna jag sett har varit riktigt vassa, bra intensitet och smågrinigt på ett bra sätt. Det är många spelare som levererar.
Vad vill du se mot Guif på söndag?
– Vi har lagt mycket fokus på vårt kontringsspel, att förbättra det för vi känner att vi har en sparad resurs där. Vi ska få till springet ännu mer och det vill vi se mot Guif, bortaplan ska inte spela någon roll.
Hur viktigt är det att hitta formen snabbt?
– Nej men jag tycker formen känns bra ändå. Det är klart det är många täta matcher och är man inte på tårna är det många poäng som kan försvinna när serien är så jämn som den är. Samtidigt har vi skaffat oss en lucka neråt om vi slår Guif nu.
– Den här säsongen känners det överlag som att plats ett till åtta inte spelar någon roll nästan, så jämnt är det. Och i brukar vara bra i slutspel så det är en trygghet vi har. Men vi måste höja vårt spel också, ingen tvekan om det.

Franzén betonar vidare vikten av att inte gripas av panik vid en förlorad match.
– Det handlar om att skapa en jämnhet i vårt spel och göra något bra av varje match inför slutspelet. Det är saker där vi måste maximera.
Skadeläget inför Guif-matchen ser ljust ut, menar Franzén slutligen.
– Det är bara Tobias Sandberg som kämpar vidare med sin vad. Tanken är att han idag (fredag) ska kunna träna en timme. Sedan har vi USM i helgen också så vi får se hur vi hanterar det med spelare som William Andersson Moberg, Alexander Regen och Jacob Lundahl. Som tur var åker min assisterande med där (skratt), och vi har pratat olika scenarion. Vi kommer inte chansa.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.