Foto: JOHAN HALLBERG
Avstäng för trafik. En större vattenläcka uppstod i Svearondellen under onsdagsmorgonen.

Trafikstörningar på E20 efter vattenläcka

Alingsås

Det har varit stora störningar i trafiken på E20 efter en vattenläcka vid Svearondellen. Trafiken leds nu om och dubbelriktas i det norrgående körfältet.

Vid sjutiden på onsdagsmorgonen uppstod en större vattenläcka på E20 i höjd med Svearondellen. Läckan har orsakat stora trafikproblem och södergående trafik leds om till andra vägar när E20 stängts av. Flera hushåll, företag och andra verksamheter var inledningsvis utan vatten. Vid halvtiotiden på morgonen meddelade Tommy Blom, biträdande VA-chef, att de flesta åter fått vattnet tillbaka efter att kommunen gjort avstängningar runt den skadade ledningen.

– Det är ett rörbrott strax utanför Svearondellen. Nu påbörjar vi reparationen och förhoppningen är att vi ska kunna släppa på vattnet under eftermiddagen igen, säger han.

Under förmiddagen uppgav man från kommunens sida att alla hushåll och skolor fått vattnet tillbaka. Fortfarande är dock vattnet avstängt i kvarteret Gjutaren, kring Mjölnare- och Gjuterigatan. Där kommer kommunen ställa ut vattentankar på Candidators- och Tekas parkeringar.

Boende i Alingsås tätort kan få brunt vatten i kranarna efter läckan. I sådana fall är kommunens uppmaning att spola till vattnet blir klart igen.

Under förmiddagen har det förberetts för att kunna släppa på trafik i båda riktningar i det E20-körfält som inte påverkas av vattenläckan. Vid 11-tiden släpptes trafiken på i det norrgående körfältet som tillfälligt dubbelriktas.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.