Svar till bilisten

Alingsås

Hej Bilist.

Precis som du säger måste man ta hänsyn till trafikreglerna. Men nu handlar inte detta om att belöna något beteende som köra sönder gräset i Nolhaga utan om att lyssna in människors önskan om en speciell plats att kunna köra sina bilar på. En plats där de som är motorintresserade kan samlas och utöva sin intresse utan att förstöra eller störa någon annan.
Mycket riktigt kostar allt att underhålla, men kostnaden för en bana är mindre än alla gräsmattor som tagit stryk i flera år. Problemet finns inte bara i Nolhaga utan även i Gräfsnäs.

Andra kommuner som valt att lyssna på sina medborgare och byggt en bana har fått sina problem och störningar minskade. 

Jag har efter att svaret på min insändare kommit in följt debatten, och jag har förstått att detta intresse är stort. Jag förstår att här finns en stark önskan från dessa människor att få till ett samtal om detta med politikerna i kommunen. Det är inget att fnysa eller rycka på axlarna åt, även de yngre ska lyssnas på.

Jag vill få bort problemet som återkommer, jag vill att dessa ska kunna få en möjlighet att samlas under lugna och bra former. Kostnaden för att återställa gräsmattorna kommer försvinna och vi kommer få bort problemet med hög musik i stan när de åker omkring med sina bilar.

Lyssna på vad de unga vill och ta diskussionen med politikerna i vår kommun.

  • Linda Vackenklint
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.