Foto: MIKAEL SVENSSON

Sverige föll i gruppfinalen

Futsal

Det blev förlust för Sverige i den sista gruppspelsmatchen i VM-kvalet i futsal mot Belgien. Ett slutsålt Estrad fick se ett spännande drama som studsade fram och tillbaka innan slutsiffrorna till slut skrevs till 8-5.

Både Sverige och Belgien var obesegrade inför lördagens möte. Det var med andra ord en uppgörelse om vilket lag som skulle vinna gruppen. 

Sverige inledde matchen bäst och genom två snabba mål av Petrit Zhubi var man i en 2-0-ledning efter bara drygt fyra spelade minuter. Belgarna hämtade sig dock och efter att Sveriges målvakt Robin Armandt stått för vad som kanske inte var karriärens två vassaste ingripanden var det kvitterat. 

Stolpe och ribba

Sverige tog därefter ledningen igen genom Albert Hiseni men bara sekunder innan halvtidssignalen ljöd pangade Belgien in 3-3 och bröt Sveriges förhoppningen om att gå till halvtidsvila i ledning.

– De (Belgien) gjorde mål på nästan alla sina chanser i dag. Vi hade å andra sidan både stolpen och ribban emot oss, säger lagkaptenen Kristian Legiec direkt efter slutsignalen.

I den andra halvleken var det Belgiens tur att få två snabba mål och därefter kunde de gulklädda inte riktigt hämta sig. Ovan nämnda Legiec satte visserligen 5-4 med en stänkare i nättaket knappt fem minuter in i halvleken. Men närmare än så kom inte Sverige och Belgien klev av planen som välförtjänta vinnare med åtta mål mot Sveriges fem.

– Den här matchen var en besvikelse men vi är glada över att ändå gå vidare, säger kapten Legiec.

”Fantastisk upplevelse” 

Även om en förlust i den sista matchen ger lite smolk i glädjebägaren är Kristian Legiec nöjd med veckan som gått och han berömmer hela Alingsås och alla runt omkring arrangemanget.

– Det har varit en fantastisk upplevelse. Allt har varit perfekt. Stämningen i arenan i dag var otrolig man hörde inte ens varandra där ute på plan.

– Vi vill tacka all publik som har stöttat oss, avslutar han.

Publiksiffran skrevs till 2034. 

Nästa kvalomgång spelas i oktober. 

Läs mer och se fler bilder i tisdagens tidning. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.