Foto: MIKAEL SVENSSON

Talangen visade vägen för AHK

Handboll

Skador och formsvackor har gäckat fjolårssäsongens succéman William Andersson Moberg.
Men mot Ystad var han tillbaka i gammalt gott slag och ledde laget mot storseger.

Supertalangen var ofta tungan på vågen i offensiven för Alingsås HK under förra säsongen, hans debut i Handbollsligan.

Den här säsongen har varit tyngre, inte minst på grund av flera efterhängsna skador. Men mot Ystads IF på onsdagen visade ”Wille” att han är tillbaka på allvar. Sex mål och fem assist löd facit.

– Jag har känt att formen varit på uppgång den sista tiden och känt mig bättre och bättre. Nu är det svåra att hålla i den formen, säger Andersson Moberg med ett skratt.

Han var inte bara framgångsrik framåt utan fick även speltid bakåt när sjukdomar och rött kort på Niclas Barud tunnade ut AHK-truppen.

– Det är kul! Jag gillar att kötta på lite också.

Hade du på känn att den här insatsen skulle komma från din sida idag?

– Kroppen har känts bra och det enda jag kunnat göra är att tugga på varje träning. Till slut borde det lossna och nu får jag kanske lite betalt för det hårda arbete jag lagt ner.

Har det aldrig satt sig i skallen?

– Jo lite har det såklart gjort det, vissa tuffa stunder har det varit men då har jag alltid fått hjälp så det har känts bra ändå.

Hemmalaget var det bättre laget egentligen hela vägen men slarv i första halvlek gjorde att man fick vänta till andra halvlek för att sätta in det avgörande rycket. Men när man väl gjorde det, gjorde man det med besked. Ledningen var som störst nio bollar och vinsten skrevs till slut till 27–20.

– Idag är det väl klasskillnad, vi är mycket bättre på varje spelare i matchen, varje position. Vi följer matchplanen till punkt och pricka och då går det såhär bra, menar Andersson Moberg.

Vad är det som gör att ni rycker till slut?

– Vi står väldigt bra bakåt, att släppa 20 är riktigt bra över 60 minuter. Då får vi vårt snabba kontringsspel och då är vi jäkligt svårslagna på hemmaplan.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.