Foto: POLISEN
Snus blev bytet. I en Ikeakasse och två kundkorgar plockade gärningsmännen med sig stöldgodset från butiken.

Två åtalas för inbrott och stöld

Herrljunga

Två män åtalas nu för en inbrottsstöld hos Hemköp i Herrljunga tidigare i år – en av männen erkänner gärningen.

Genom att krossa en ruta tog sig två män in i Hemköps butik en natt i slutet av januari. Med sig in i lokalen hade de en Ikea-kasse som de bland annat fyllde med snus. Inne i butiken plockade de även åt sig några kundkorgar som de fyllde med gods innan de lämnade platsen i en bil.

Fångades på bild

Polis som larmades till butiken kunde via butikens övervakningskameror snabbt få fram ett signalement på de misstänkta gärningsmännen. De båda männen, 21 och 24 år, greps i Vedum där de stoppades i samband med en bilfärd bara någon timma efter inbrottet. Bilen som de färdades i hade tidigare stulits från en bilfirma.

Fynd vid husrannsakan

När polis gjorde husrannsakan hemma hos 24-åringen hittade de kundkorgar och stöldgods från butiken i Herrljunga. När mannen senare begärdes häktad erkände han sig skyldig till inbrottet. Den medåtalade 21-åringen har dock nekat till brott. Han erkänner att han har stulit den bil som de färdades i när polis stoppade dem i Vedum. Något minne av att ha varit i Hemköpsbutiken säger sig 21-åringen däremot inte ha, samtidigt medger han att en av personerna som syns på bilder från butikens övervakningskamera liknar honom.

Flera narkotikabrott

Åtalet mot den 24-årige mannen omfattar en rad andra brott. Det handlar bland annat om två narkotikabrott där han misstänks för innehav av närmare 300 gram cannabis i Vedum. Brottsmisstankarna omfattar även två narkotikabrott där han misstänks ha sålt droger i Herrljunga och i Vedum. I 24-åringens ägo har polisen också hittat över 300 knallskott, så kallade ”bangers”, vilker resulterar i att han åtalas för brott brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.