Foto: POLISEN
Döms för stöld. De båda gärningsmännen lastade sin skåpbil full med fälgar.

Två döms till fängelse för stöld av fälgar

Sollebrunn

Två män fälls för stöld av fälgar från ett återvinningsföretag i Sollebrunn – de båda döms till kortare fängelsestraff.

I mitten av januari avslöjades två män, 19 och 22 år, under en pågående stöld från ett återvinningsföretag strax utanför Sollebrunn. Vittnen kunde se hur männen lastade in fälgar i en väntande skåpbil. Gärningsmännen tog då sin tillflykt in i centrala Sollebrunn där de parkerade sin skåpbil och flydde vidare till fots. Polis grep kort därefter männen när de låg gömda i ett uthus.

Fortsatt häktade

Männen, som har suttit häktade i snart en månad, ställdes nyligen inför rätta i Alingsås tingsrätt. Båda erkände sig då skyldiga till gärningen. Tingsrätten fäller männen för stöld och dömer dem till fängelse i en månad och fjorton dagar. De båda männen saknar fasta adresser i landet och därför ska de vara fortsatt häktade i väntan på att domen vinner laga kraft. Rätten menar att det finns risk att de undandrar sig lagföring om de befinner sig på fri fot.

Skåpbil förverkas

Under fjolåret dömdes 22-åringen till två månaders fängelse för stöldbrott. Tingsrätten anser att det finns risk att han fortsätter begå stölder i framtiden. Enligt domen utvisas han nu ur landet med ett förbud att återvända inom fem år.

Tingsrätten beslutar också att den skåpbil som användes vid stölden i Sollebrunn ska förverkas. Orsaken är att den bedöms utgöra ett brottsverktyg, som riskerar att användas igen om den återlämnas till männen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.