Foto: Filip Landqvist

Vattenläckan värre än väntat

Alingsås
Vattenläckan i höjd med Vardsjön visade sig vara besvärligare än väntat. Nu på tisdagseftermiddagen tvingades man stänga av de kommunala vattnet hos abonnenterna i Västra Bodarna.
 

Redan tidigt på tisdagsmorgonen hade läckan lokaliserats i höjd med Vardsjöns plantskola. Det är en huvudvattenledning som försörjer Västra Bodarna, Ingared och Hemsjö med kommunalt vatten som gått sönder, och på tisdagseftermiddagen tvingades kommunen stänga av vattnenleveranserna till Västra Bodarna då läckan hittills inte gått att åtgärda.

Under dagen har områdena försörjts med vatten från reservoaren i Ingared. Nu börjar dock vattnet i Ingaredsreservoaren att ta slut varför vattenleveransen upp till Västra Bodarna stängts av.

Det är fortfarande oklart hur länge Västra Bodarna blir utan kommunalt vatten. Men det kommer ställas ut tankar vid både skolan och stationen dit man är välkommen för att hämta färskt vatten.

Aktuell information kommer att läggas ut på kommunens hemsida.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.