Foto: POLISEN
Ett hemtillverkat vapnen. En så kallad pennpistol användes vid vinterns skjutning.

43-åring åtalas för dråpförsök

Sollebrunn

Efter vinterns skjutning i Sollebrunn åtalas en 43-årig man för försök till dråp. Mannen medger att han avlossat ett skott, men menar att han handlat i nödvärn.

Det var i mitten av februari som polis och ambulans larmade till en adress i Sollebrunn efter att han man blivit skjuten i bröstet. Väl på plats fick polis ganska snart uppgifter om att en 43-årig man låg bakom gärningen. Den misstänkte mannen var dock inte kvar på brottsplatsen utan överlämnade sig senare självmant till polis.

Sedan mitten av februari sitter 43-åringen häktad. Han åtalas nu för försök till dråp, alternativt grov misshandel. Enligt de uppgifter som framkommer i förundersökningen så har offret blivit skjuten rakt framifrån, på kort avstånd, och träffats högt upp i bröstet. Skottet har gått igenom ett revben och lungan, och skadat muskulaturen i ryggen. Enligt det rättsintyg som utfärdats har skadorna varit livshotande. Vapnet har varit en så kallad pennpistol.

Den åtalade mannen medger att han hade med sig vapnet till lägenheten och att det är han som har avlossat skottet. Han nekar dock till brott och hävdar att han har agerat i nödvärn. Av de uppgifter som framkommit ska skjutningen ha skett precis efter det att målsägaren öppnat ytterdörren och klivit in i bostaden. Stämningen ska då ha varit upprörd och 43-årigngen har uppgett att han reflexmässigt avlossat skottet. Han ringde sedan själv SOS-alarm och larmade ambulans innan han fick panik och lämnade platsen. Pennpistolen lämnade han kvar i bostaden. Åtalet mot honom gäller även vapenbrott.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.