Utsikt från House of Sweden i Washington. Ambassadens temaprogram för 2019 är ”Smart Societies – Creative & Inclusive”.

91 minuter med Gudrun Schyman i Washington

AT i Washington

 

Nu får Washingtonborna bekanta sig med Feministiskt Initiativs Gudrun Schyman. På den internationella kvinnodagen den 8 mars visas den 91 minuter långa dokumentärfilmen ”Gudrun – konsten att vara människa” (”The Feminist – A Swedish Inspiration”) av filmregissören Hampus Linder på The Carnegie Center for Science. Visningen följs av en paneldebatt, som leds av kulturrådet Linda Zachrison vid Svenska Ambassaden.

Programmet utgör en del av D.C. Independent Film Festival. Och ingår i House of Swedens temaprogram för 2019 ”Smart Societies – Creative & Inclusive”. Med programförklaringen att ”Kreativa stadsområden är viktiga för tillväxt, innovation och integration. Kultur och kreativitet bidrar till välfärd och välbefinnande i varje land. Hållbarhet, jämställdhet, entreprenörskap, innovation och social sammanhållning är viktiga komponenter i hur vi bygger våra samhällen”.

Den 9 mars öppnas utställningarna ”Siri Berg: Statements,” ”Urban Challenges” och ”Children in the City – Little Library & Funky Town” och kan besökas av allmänheten lördagar och söndagar. Konstnären Siri Berg har bott i New York City sedan 1939, och det var också där hon först blev erkänd med sina abstrakta målningar, då minimalismen fick sitt genombrott. ”Urban Challenges” utforskar svenska lösningar för den snabbt växande urbana miljön. ”Children in the City – Little Library & Funky Town” inbjuder barn och vuxna att leka, läsa och lära – och skapa tillsammans.

Cirkus Cirkör – en av världens ledande grupper inom nycirkus — framträder med sitt fysiska teaterverk ”Limits” den 6-9 mars i Eisenhower Theater på The Kennedy Center. Efter framförandet den 6 mars följer en paneldiskussion med representanter för artisterna, Peter Åberg och Saara Ahola, producenten Amy Fee och kulturrådet Linda Zachrison. Cirkus Cirkör startade som en fri nycirkusgrupp av Tilde Björfors i Stockholm 1995, och var inspirerad av bland andra Cirque de Soleil från Kanada. ”Gränser är avsedda att korsas. Gränser är avsedda att överskridas! Vi bygger staket, murar, barrikader runt våra hem och placerar beväpnade soldater runt våra länder. Men människor har aldrig velat stanna på samma ställe,” enligt Björfors.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.