Webb-TV: AHK fick slita mot bottenlaget

Handboll

Poängskillnaderna mellan AHK och AIK spelade ingen roll på torsdagen.
Hemmalaget fick ändå slita hårt för att säkra två poäng mot stockholmarna.

Efter den övertygande insatsen mot Malmö senast förväntade sig nog de allra flesta i Estrad, AIK-spelarna ej inräknade, att det skulle bli två enkla poäng mot Stockholmsgänget.

Men AHK fick allt slita ganska hårt mot ett desperat, vilt kämpande AIK. Men till slut skrevs segern till 30–26 i AHK-favör.

– Efter en kvart där vi ökar tempot är det klasskillnad och sedan leder vi med minst tre nästan hela matchen. Men AIK gör det ändå bra tycker jag, inga stora misstag, tar sina lägen, satsar bra och är stabila bakåt. Jag tycker det är ett under att dom ligger där dom ligger, det är ett bättre lag än så, menar lagkapten Johan Nilsson som fick se sista kvarten från sidan efter att åkt rejält i backen med en smärtande ländrygg och höft som följd.

– Jag tror det är en mjukdelsskada. Först kändes det jättelugnt men sedan försvann höften bara, jag tror det bara var en olycklig landning med en liten blödning eller något. Men under några sekunder gjorde det jävligt ont!

Alingsås fick inte alls igång samma fina spel som mot Malmö inledningsvis. AIK var väl så bra som hemmalaget och hängde med i målprotokollet, ja man ledde till och med en period med ett par bollar i första halvlek.

Men när AHK skar ner på slarvfelen, ökade tempot och fick fortsatt fin uppbackning av Niklas Kraft i mål, kom det berömda rycket. 7–9 blev under en niominutersperiod 13–9 och den lucka kunde sedan AIK aldrig täppa till.

I ett för dagen något skakigt hemmalag fanns ett par av glädjeämnena på kanterna, där Benjamin Helander och Erik Andreasson förtjänstfullt ersatte Samuel Lindberg och Andreas Berg i 60 minuter.

– Det är bara att växla om i skallen och göra jobbet, mer än så kan man inte göra. Lite annorlunda är det i matchuppladdningen än vanligt, man är lite mer på hugget från start, säger Benjamin Helander som gjorde sex mål, löpte konstant och stal bollar till höger och vänster.

Mer från Helander och matchen i lördagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.