AHK krossade KvIK Sport

Handboll

Alingsås HK satte ner foten ordentligt i den första kvalmatchen mot KvIK Sport.
– Jag såg att det brann i spelarnas ögon både innan och under matchen, säger tränaren Morten Jensen efter seger 28–14 (16–6). 

Ja, det var faktiskt aldrig något snack i Nolhagahallen under lördagseftermiddagen.

Hemmalaget agerade med pondus och skärpa såväl framåt som bakåt, och mellan stolparna storspelade en viss Sofia Sandberg. 

– Hon är vår trygga punkt där bak, och det är otroligt skönt att ha med sig den vetskapen i varje match, säger Josefin Ewerman, som visade vägen i det defensiva arbetet. 

Hemmalaget gick ifrån till 7–1 och i början handlade mycket om storskytten Linnea Lindfeldt, som smällde in boll på boll. Det ledde till att gästerna valde att punkta henne och Anna Järvinen.

En åtgärd som dock inte hjälpte jättemycket.

Alingsås gav aldrig motståndarna en chans att skapa nerv – och i paus var ställningen 16–6. 

I andra halvlek fortsatte KvIK Sport att punkta Lindfeldt, men det gav hennes lagkamrater chansen att skina. Gästerna var två-tre klasser sämre för dagen och det handlade mer om hur stor segermarginalen skulle bli. 

Nu stannade den vid 14 bollar, en differens som nog bortalaget ska vara mest nöjda med. 

– Det var på det stora hela en mycket väl genomförd match av oss, och kan vi upprepa den här insatsen ska mycket till om dom ska vinna nästa fajt, säger en nöjd Morten Jensen. 

Målen, Alingsås: Ida Repsgård 6, Liza Krantz 5, Linnea Lindfeldt 5, Elin Wiksfors 5, Pernilla Lundström 3, Frida Kristensson, Lovisa Andersson, Towe Carlsson, Anna Järvinen. 

Mer om matchen i pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.