Alingsås red ut stormen i Partille

Handboll

AHK gick mot en förkrossande derbyseger mot Sävehof i Partille.
Men hemmalaget gjorde matchen spännande i slutminuterna och segern för AHK skrevs till 32–30 till slut.

Även om Sävehof gjorde vad man kunde för att få minst en poäng med sig, var det aldrig riktigt nära att hemmalaget kom ikapp Alingsås. Försprånget som gästerna hade skaffat sig efter starka 45-50 minuters spel var för stort.

– Det hör lite till att Sävehof chansar mot slutet, ett tag byter vi mål lagen emellan och det är helt okej ändå. Vi har några bra lägen vi kanske borde satt men totalt sett är jag jättenöjd med matchen, säger Mikael Franzén.

– Det blir lite för många utvisningar mot slutet för att vi ska kunna bibehålla vårt fina spel, samtidigt som jag tycker Sävehof nästan bara gör mål med en man mer på banan. Vi kanske ska vara lite coolare mot slutet men det är ingen fara på taket.

Efter en jämn inledning ryckte AHK loss med ett par-tre mål, mycket tack vare fint försvar- och målvaktsspel samt ett anfallsspel där man visade både tempo och ”smartness”.

I halvtid ledde man med fyra, fem minuter in i andra med sju och där någonstans avgjordes matchen. Som mest ledde Alingsås med åtta bollar mot ett Sävehof som var i spillror i det läget. En sista desperat ansträngning från hemmalaget, med högt försvarsspel och punktmarkeringar, gav dock effekt och det blev som sagt spännande mot slutet.

Dock utan att AHK behövde oroa sig. William Andersson Moberg fanns ofta där med ett lurigt avslut när det som bäst behövdes.

– Felix Claar är mäktig stundtals idag och William gör några riktigt viktiga mål för oss. Sedan är Fredrik Teern och Niclas Barud bra i mittlåset, så jag tycker Sävehof får kämpa rätt rejält för sina mål idag, menar Mikael Franzén.

Läs mer om matchen i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.