Foto: PRIVAT. Trots en del problem på vägen slutar Alingsås PP trea i division I, vilket får ses som en stor framgång för klubben.

APP säkrade brons i division I

Bordtennis

Alingsås PP avslutade säsongen på allra bästa sätt.
Efter två fina insatser, där den sista ledde till storseger mot Huskvarna, säkrade man bronspengen i division I.

Förutsättningarna inför sista sammandraget i division I, som gick av stapeln i Alingsås, var ganska tuffa för hemmalaget.
Först väntade topplaget Väster och sedan bottenlaget Huskvarna. Och visst blev det jobbigt mot Väster som vann med 8–2.
– Men det säger inte allt om matchen, vi förlorar fem stycken femsetare mot ett Väster som är otroligt bra den här dagen. Bättre än vad dom någonsin varit och då spelade vi ändå riktigt bra bordtennis, säger Erik Nilsson i APP.
– Vi kände att vi hade chansen mot Väster om vi spelade bra men den här gången var dom helt enkelt för jäkla vassa, det var inte mycket att säga om. Ändå gör vi en bra match och var inte på något sätt missnöjda efteråt. Det var trots allt en match som höll på i tre timmar.

APP kom till spel utan Anton Olovsson som var hemma med lunginflammation men ändå gjorde man en stark helg.
Man var förhandsfavoriter, glasklara sådana, mot Huskvarna i säsongens avslutande match men hade också press på sig.
– Vi hade en bra känsla med oss till den matchen och var favoriter, men pressen var ändå på oss. Förlust där och vi hade kunnat ramla ner på kvalplats, så jämn var tabellen. Jobbet skulle göras oavsett, säger Erik Nilsson.
Och visst gjorde man jobbet, även om Huskvarna stretade emot så gott man kunde. APP gick fram till ledning 5–0 direkt men det krävdes ett par femsetare för att säkra de poängen.
Segern säkrades sedan när Henrik Drottz och Linus Brännström tog hem matchens första dubbel och därmed var siffrorna 8–1 ett faktum.
– Det är otroligt bra gjort av oss att säkra bronset. Vi har några sammandrag där vi är grymt starka, det trots att vi inte fick med oss en enda poäng under de första två helgerna, säger Erik Nilsson som har gott hopp om nästa säsong:
– Vi kanske ska ta upp försäsongsträningen några snäpp så vi inte skänker bort de första matcherna (skratt). Annars ser det bra ut, vi har fem man som alla kan ta matcher mot samtliga lag och som det verkar kommer alla köra på. Vi kommer inte aktivt värva någon men det finns spelare med APP-anknytning i området. Vi får se hur det blir.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.