Avstå från gödkalv

Debatt

Det finns en okunnighet i vad som finns på menyer och en okunskap om vad som finns i butikerna. Man måste hålla kolla på ursprungsmärkningen, oavsett ifall vi är kockar eller vanliga medborgare.

Vi ”vanliga” tror ju att det vi beställer i ett flott kök är kontrollerat, godkänt och miljöriktigt. Tyvärr är det alldeles för mycket av okunskap om vad mat innehåller och varifrån den kommer.

”Importerat kött det är likadant som Svenskt”, tror kanske många. Men icke!

Om vi väljer svenskt uppfött, slaktat, styckat och packat så kan vi vara trygga i det.

Ursprungsmärkningen hjälper oss konsumenter att skapa trygghet. Jag rekommenderar alla: får du en meny på restaurang ska du alltid fråga, och då menar jag alltid, varifrån köttet kommer.

De som arbetar vet… oavsett vad de säger. Ursprungsmärkningen gäller alltid.

Och om de inte vet – gå därifrån!

Nu var det ju bra att de på Grand hotel visste att det var holländsk gödkalv, för det finns ju inte gödkalv i Sverige.

Vi kunde då välja att avstå från att äta på fullmäktiges middag.

I Sverige har vi djurskyddslagar som skyddar djur, producenter och konsument.

I Alingsås har vi bra köttproducenter som levererar. Köp av dem! Det lönar sig i längden och gynnar alla!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.