Det nyinstiftade priset Årets Eldsjäl gick till turnébokaren och musikkonsulten Markus Persson på artistbyrån Jubel.

En gala i företagarnas ära

Alingsås

På fredagskvällen hölls årets Entreprenörsgala i Estrad. Under högtidliga former delades fem ärofyllda priser ut där ett av de mer åtråvärda var det nyinstiftade ”Årets eldsjäl” som gick till turnébokaren och musikkonsulten Markus Persson på artistbyrån Jubel.

– Det känns helt fantastiskt. Jag kunde inte ens tänka tanken att jag skulle vinna, säger Markus Persson.

Hela artikeln från galan finns att läsa i sin helhet i lördagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Pristagare under kvällen:

ÅRETS UTVECKLINGSFÖRETAG: Storköksinnovationer AB

Motivering: ”Med stabil och god tillväxt över tid, visar den här vinnaren att man utvecklar sitt företag strategiskt och långsiktigt. Med stort engagemang tar de ansvar för sina medarbetare, samhälle och miljö.”

ÅRETS LANDSBYGDSFÖRETAG: Ärtebräckan Lantbruk

Motivering: ”Det här är en vinnare med framåtanda som var med ute i ladugården redan som fyraåring. En sommar fick vår pristagare äran att representera Alingsås som ”Lill-Jonas”. Svensk matproduktion har alltid varit gårdens motto. Nu när vår vinnare tagit över familjegården fortsätter utvecklingen med närproducerad kvalité åt kommunens offentliga kök samt uppförande av en ny ladugårdshall. Gården har på ett föredömligt sätt anammat dagens teknik och tar ett helhetsgrepp om livsmedelsproduktion, djurvälfärd och skördearbete. Naturvården på gårdens ägor i Mulens marker ger öppna landskap utmed Gräfsnäs dalgång.”

ÅRETS HANDLARE: Balders Hage

Motivering: ”Årets handlare har ett starkt engagemang för både sin butik och för handeln i Alingsås. Varje dag bemöter de sina kunder med leenden och en service som får kunden att trivas och vilja komma tillbaka. Med finess och känsla erbjuder de ett spännande sortiment. Pristagarna driver sin verksamhet i hjärtat av Alingsås och butiken är sedan många år tillbaka mycket uppskattad av såväl Alingsåsarna som tillresta kunder. Årets handlare är ett starkt dragplåster för centrumhandeln och ambassadör för Alingsås som handelsstad!”

ÅRETS ELDSJÄL: Markus Persson
 
Motivering: ”Du föddes i Sundsvall, hamnade via jobbet i Stockholm och bor sedan några år tillbaka Alingsås. Du har inspirerat och engagerat många människor i vår stad. På din fria tid så har du ordnat så att Alingsåsare i olika åldrar och i olika miljöer fått prova på sporten Dodgeball. I din yrkesroll så har du varit en nyckelperson i arbetet med att utveckla evenemangsstaden Alingsås. Oavsett roll och projekt så tillför du alltid kompetens och energi, detta i kombination med Din förmåga att entusiasmera och samarbeta gör att du är en värdig vinnare av utmärkelsen Årets Eldsjäl.”
 
ÅRETS FÖRETAGARE: Vincents Alingsås – Allebike, Peter och Lotta Blomqvist
 
Motivering: ”Årets företagare har på ett nytänkande sätt förvandlat en grönsakshandel till ett framgångsrikt och välkänt varumärke inom cykelsporten. Samtidigt har man under de senaste 10 åren byggt upp en dansverksamhet som idag engagerar hundratals barn och ungdomar i Alingsås.”
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.